Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Coaching, training & advies bij stress en burn-out klachten

Hoe je over jezelf, je vaardigheden en/of situaties denkt, is van invloed op je prestaties en hoe je je daarbij voelt. Wat de ene persoon zwaar strest, doet de ander ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan paardrijden, skydiven, varen. Er zijn mensen die dit ontspannend vinden. Er zijn mensen die dit niet durven en deze activiteiten als uiterst stressvol ervaren. De feitelijke activiteit bepaalt niet de stress of ontspanning. De manier waarop mensen het ervaren, bepaalt of het stress geeft of ontspant. Hetzelfde geldt voor situaties op het werk en in de privésfeer. De manier waarop iemand er naar kijkt, bepaalt of men wel of geen stress ervaart.  

Uiteraard zijn er situaties die iedereen stress geven. Denk bijvoorbeeld aan een beroving, het verliezen van een dierbare of een echtscheiding enz. Toch herstelt ook hier de ene persoon sneller dan de ander. Ook dit heeft te maken met hoe iemand de situatie een plek geeft en hier naar kijkt. 

Stress is dus een subjectief begrip. Dat is goed nieuws! Stress is makkelijk te voorkomen en kan snel worden weggenomen. Mensen die last hebben van langdurige stress of een burn-out, hebben vaak denkpatronen die belemmerend werken. Het komt veel voor dat mensen met een burn-out door een verkeerde/ouderwetse aanpak onnodig meerdere jaren thuis zitten en langdurig hulpverlening hebben. Voor mensen die hier last van hebben erg naar. Zij lijden onnodig lang. Ook voor werkgevers is dit lastig. Zij moeten onnodig lang een belangrijke medewerker missen. 

Door een andere aanpak duren trajecten bij Adviesbureau Saskia Wouterson korter:

  • Bij een burn-out herstelt iemand gemiddeld binnen tien sessies en kan binnen drie maanden weer  starten.
  • Bij overspannenheid, zijn gemiddeld vijf sessies nodig om te zorgen dat iemand zich aanzienlijk beter voelt. Dit geldt ook voor mensen die bijvoorbeeld faalangst hebben waardoor ze niet goed tegen werkdruk kunnen.

Ook verandering van werkwijze, verandering van bedrijfscultuur, vorming van nieuwe teams, verhogen van targets, kan stress bij mensen veroorzaken met als gevolg dat men weerstand toont en je als werkgever het risico loopt dat je het tegenovergestelde bereikt van wat je wilt bereiken. 

Door zaken anders te etiketteren, gaan medewerkers positiever kijken naar de veranderingen die een werkgever wil bewerkstelligen. 

Adviesbureau Saskia Wouterson is gespecialiseerd om daarin mee te denken. Vaak maken een paar kleine aanpassingen een heel groot verschil met als gevolg dat er meer tevreden medewerkers zijn. Tevreden medewerkers werken harder en melden zich aanzienlijk minder ziek.   

Bij Adviesbureau Saskia Wouterson kunnen zowel particulieren als bedrijven o.a. terecht voor trajecten gericht op:

  • Voorkomen van stress (3 tot 5 sessies)
  • Herstel van Burn-out (10 sessies)

 Bedrijven kunnen ook terecht bij Adviesbureau Saskia Wouterson voor:

  • Vergroten van prestaties en competenties 
  • Herstel van conflicten
  • Cultuuromslag
  • Groepsontwikkeling/teambuilding
  • Leiderschap
  • Verandermanagement 

Adviesbureau Saskia Wouterson maakt daarbij o.a. gebruik van de expertise in verandermanagement, micro-expressies, beïnvloeding door taalstructuren – NLP en Ericksoniaanse hypnosetechnieken waardoor snel verdieping in het traject ontstaat en verandering spoedig tot stand komt. 

Wanneer je meer wilt weten, kun je gratis en geheel vrijblijvend een afspraak met mij plannen. Je kunt dan bellen naar: 06 8397 7272 of mailen naar info@saskiawouterson.nl

Link:

Alles over hypnose

 

Copyright: S. Wouterson

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren