Over mij

Hoewel ik als kind atheïstisch werd opgevoed, was ik erg geïnteresseerd in verschillende godsdiensten. Vanuit verschillende vrienden en ouders van vrienden kreeg ik daardoor veel mooie dingen mee over o.a. het christendom, de islam en het hindoeïsme. Ook met mijn opa had ik als kind veel mooie filosofische gesprekken over of er leven na de dood is. Inhoudelijk deed ik er niet veel mee en hield ik het wat op afstand omdat ik het als kind ook een beetje eng vond. Rond mijn 16e jaar gaf een oudere vriendin van me aan dat als ik 18 jaar was, het goed zou zijn wanneer ik een pakje tarotkaarten zou kopen. Dat ze dacht dat ik dat goed zou kunnen. Later gaf één van mijn tantes aan dat ik haar van alles wijs kon maken behalve dat ik niet paranormaal begaafd was. Zijzelf kan magnetiseren en haar voorspellingen komen regelmatig uit. Vanaf die periode hield ik spiritualiteit niet meer op afstand, ik kocht mijn eerste pakje tarotkaarten en ging verder op verkenning. Ik vond het heel bijzonder om de tarotkaarten te leggen en dan te zien dat het uitkwam. 

Na verloop van tijd kreeg ik steeds te zien dat er veel meer was tussen hemel en aarde. Dit kreeg ik niet alleen maar te zien door het leggen van de tarotkaarten maar ook door in aanraking te komen met goddelijke timing. Een bijzonder voorbeeld was dat toen mijn opa ernstig ziek was hij graag een specifiek muziekstuk voor zijn crematie wilde hebben. Dit stuk was nergens verkrijgbaar. Toen het uiteindelijk gevonden was en het werd verstuurd raakte het zoek. De hoop was eigenlijk al een beetje opgegeven dat het stuk nog voor mijn opa beschikbaar zou komen. Zelf kreeg ik toen een heel sterk gevoel dat ik het conservatorium moest bellen. In die tijd volgde ik meer mijn gevoel en belde ik het conservatorium. Ik wist in ieder geval zeker dat ze verstand hadden van muziek en ook zouden begrijpen dat het voor mijn opa belangrijk was om nog voor zijn dood te weten dat het stuk van zijn keuze op zijn crematie gedraaid zou worden. Toen ik naar het conservatorium belde, werd ik direct doorverbonden met de bibliotheek. Zij gaven aan dat ze het muziekstuk niet hadden. 'Toevallig' net op dat moment stond een student aan de balie van de bibliotheek die het telefoongesprek opving. Hij gaf aan dat hij het stuk thuis had. Hij had het per toeval tijdens een vakantie gekocht. En zo kwam het stuk alsnog beschikbaar voor mijn opa. Mijn opa was hier heel erg blij mee. 
Wanneer je een berekening zou maken van hoe groot de kans was dat de student die het stuk in zijn bezit had aan de balie stond precies op het moment dat ik daar naar toe belde, zou de uitkomst minder dan 1% zijn. Voor mij was dit een overduidelijk teken dat er zoveel meer is tussen hemel en aarde. Naast dat ik heel dankbaar was dat voor mijn opa dat stuk alsnog beschikbaar kwam, was ik ook heel erg dankbaar voor het teken dat ik er zelf mee kreeg. Als ik in die periode nog wat twijfels had, dan waren die nadat teken volledig weg. Ik vond het leuk om me steeds verder te ontwikkelen in spiritualiteit. Ik ging mediteren, verdiepte me verder in tarot en na verloop van tijd werd ik ingewijd in de Akasha en ingewijd in de orde van Melchizedek en opgevaren meesters. Ik heb veel bijzondere dingen mogen meemaken en hier veel van geleerd. Hier ben ik heel erg dankbaar voor. 

Later kwam in een zware periode per 'toeval' een filmpje van Mooji (een bekend spiritueel leraar) voorbij. Toen kwam er een grote verschuiving in mijn kijk op het leven. Alles wat niet bij mijn ware zelf hoorde werd geparkeerd waardoor het beperkte perspectief om het leven vanuit de fysieke vorm, de persoon te ervaren verdween. Het perspectief verschoof waardoor ik het leven kon en kan ervaren vanuit wie we in diepste zin zijn. Vanuit ons ware zelf gezien is alles één en vanuit liefde met elkaar verbonden. Vanuit het perspectief vanuit ons ware zelf zijn we nooit geboren en zullen we nooit sterven. In diepste zin zijn we altijd veilig, ongeacht wat er op aarde gebeurt. Uiteraard kan er wel wat gebeuren met de fysieke vorm, de persoon, maar in diepste zin niet met jou. In diepste zin heb je alles wat je nodig hebt en ontbreekt het je aan niets. Ik zie het leven als een droom in een droom waarbij het als een spel gezien wordt om weer wakker te worden en je weer bewust bent van je ware staat van zijn. Alles is energie. Vanuit onze diepste ware staat van zijn, bestaan er geen problemen. Hoe meer je alles bekijkt vanuit je ware zelf hoe minder problemen je zult ervaren. Niet omdat er niets op je pad komt maar omdat je hier anders naar zult kijken. Bij mij was dan ook direct de zware periode voorbij. 

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om de rust op te zoeken, te mediteren en naar de zee te gaan. 

Mijn zienswijze op het leven beïnvloedt ook hoe ik binnen mijn praktijk naar problemen kijk en werk. Veel mensen die bij mij komen willen graag anders leren omgaan met stress. Zij willen graag zo ontspannen mogelijk door het leven gaan. Vaak help ik mensen dan alles los te laten wat niet echt bij hen hoort zodat ze steeds meer tot hun ware zelf komen. Hoe meer je je bewust bent van wie je echt bent, hoe minder problemen je zult ervaren en alles aankunt wat op je pad komt. Bedrijven help ik vaak door stil te staan bij de oorspronkelijke doelstelling ten tijde van oprichting en welke waarden het heeft. Bedrijven die waardegedreven ondernemen, zijn vaak succesvoller omdat dit verbindend werkt voor personeel en klanten.

Voor een geslaagd traject is vaak een persoonlijke klik belangrijker dan de opleidingsachtergrond. Voor wie er toch wat over wil weten: Na eerst gewerkt te hebben in de commerciële sector, ben ik in 2004 afgestudeerd als maatschappelijk werker. Ik ben onder andere leidinggevende geweest bij een jongerencentrum. Ook heb ik diverse trainingen aan jongeren en volwassenen gegeven. Daarnaast ben ik aanvullend opgeleid als gezinsvoogd. Hierdoor weet ik veel over jeugdrecht en de wetten die de jeugdwet kunnen raken zoals bijvoorbeeld familierecht. Tevens ben ik aanvullend getraind in verandermanagement, micro-expressies, beïnvloeding door taalstructuren - NLP - en Ericksoniaanse hypnosetechnieken.