Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Coaching, training & advies voor minderjarigen

Adviesbureau Saskia Wouterson biedt gratis ondersteuning aan kinderen en jongeren die in een ernstige situatie zitten en door omstandigheden aantoonbaar nergens terecht kunnen voor reguliere hulp.
Dankzij de bedrijven die Adviesbureau Saskia Wouterson inhuren, kan dit gratis geboden worden. Kinderen, jongeren, ouders, pleegouders, gezinshuizen en scholen kunnen een minderjarige voor deze hulp aanmelden. Hoe meer opdrachten Adviesbureau Saskia Wouterson vanuit bedrijven krijgt, hoe meer gedaan kan worden voor kinderen/jongeren die tussen wal en schip vallen.
Omdat een gemeente als taak heeft om er voor te zorgen dat iedere minderjarige de juiste hulp geboden krijgt, kunnen zij geen doorverwijzer zijn voor de gratis hulp. Wanneer ze willen dat Adviesbureau Saskia Wouterson een minderjarige helpt die tussen wal en schip valt, kan een traject op maat worden geboden, maar zal een offerte worden gemaakt.

Ook wanneer een kind niet tussen wal en schip valt, je als gezin bij andere instellingen terecht kunt maar toch wilt dat Adviesbureau Saskia Wouterson de hulp biedt, is dit uiteraard mogelijk. Wel zijn hier dan kosten aan verbonden. Adviesbureau Saskia Wouterson biedt coaching op maat en biedt daarnaast bij voldoende aanmeldingen diverse trainingen.
Omdat Adviesbureau Saskia Wouterson onder andere ook kan werken met Ericksoniaanse hypnose technieken, kan vaak snel hersteld worden van klachten die met stress te maken hebben.
Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Coaching

Een coachingstraject wordt op maat geboden. Hoe een traject eruit komt te zien is afhankelijk van waar je als ouder of als kind/jongere hulp bij nodig hebt. Bij coaching kun je onder andere denken aan:

 • Overwinnen van faalangst
 • Versterken van zelfvertrouwen, beter voor jezelf opkomen, meer eigenwaarde
 • Gelukkig opgroeien in twee culturen
 • Overwinnen van stress veroorzaakt door factoren die niet op korte termijn kunnen worden weggenomen. Hierbij kan bijvoorbeeld onder andere gedacht worden aan kinderen waarvan de ouders in een vechtscheiding zitten of kinderen waarvan een ouder ernstige psychische problemen heeft.
 • Coaching voor een beter contact tussen ouders en kinderen/jongeren
 • Coaching bij het maken van een ouderschapsplan

Coaching bij een Raadsonderzoek of een OTS

Soms is de situatie binnen een gezin zodanig ernstig dat de Raad voor de Kinderbescherming van mening is dat er onderzoek gedaan moet worden. Soms wordt als gevolg van dat onderzoek een OTS- opgelegde hulpverlening door de rechtbank uitgesproken. Voor ouders en kinderen/jongeren zijn dit vaak erg zware trajecten. Wanneer er sprake is van een Raadsonderzoek of sprake is van een OTS is het belangrijk dat je als ouders snel weet wat je rechten en plichten zijn. Dat je snel weet waar je aan moet voldoen om ook weer op een goede manier zonder OTS verder te kunnen. Ook op dit gebied kan Adviesbureau Saskia Wouterson coaching bieden. Hierbij kan gedacht worden aan:

 • Coaching om je rol als ouder te versterken met als doel dat je aantoonbaar voldoet aan de eisen van de gezinsvoogd
 • Coaching om beter met de gezinsvoogd en/of de Raad voor de Kinderbescherming om te kunnen gaan
 • Second opinion: Ondanks dat de meeste Raadsonderzoekers, gezinsvoogden en hulpverleners werken vanuit de beste intenties, kan het toch zijn dat soms iets niet gezien wordt, of verkeerd gezien wordt. De gevolgen kunnen dan onbedoeld heel erg groot zijn. Wanneer je denkt dat hier sprake van is, kan het van meerwaarde zijn dat er nogmaals zorgvuldig naar de situatie gekeken wordt. Adviesbureau Saskia Wouterson kijkt dan samen met jou naar wat er aan de hand is en welke mogelijkheden je hebt om met je kinderen op een goede manier uit de situatie te komen.

Trainingen

Adviesbureau Saskia Wouterson biedt open trainingen waarbij iedereen zich kan inschrijven. Deze trainingen worden bij voldoende aanmeldingen gegeven.
Bij de thema’s van de trainingen kan gedacht worden aan:

 • Hoe kom je op een goede manier snel uit een OTS
 • Van ex-partner naar goede samenwerkingspartners voor de kinderen
 • In gesprek met de vader van mijn kinderen - training voor vrouwen met een verleden van huiselijk geweld

Link:

Scheidingen waar kinderen bij betrokken zijn

Copyright: S. Wouterson

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren